התערוכה השנתית של המחלקה לתקשורת חזותית, שנקר - עומק: אובייקטים בתקשורת חזותית
אוצרות: הילה שאלתיאלי hilalili@gmail.com מיכל פאוזנר texturedpaper@gmail.com פתיחה: יום חמישי, 11.1.18 , 19:30 נעילה: יום חמישי, 8.2.18 מוזיאון יפו העתיקה, רח' טיילת מפרץ שלמה 10 , יפו העתיקה פתוח בימים: רביעי, בין 10:00-21:00 חמישי, בין 10:00-17:00 שישי, בין 10:00-14:00 שבת, בין 10:00-17:00
התערוכה השנתית של המחלקה לתקשורת חזותית בשנקר מסמנת זו השנה השלישית ברציפות מגמות וכיוונים בעיצוב ובעצם בהלך הרוח של דור המעצבים הבא, הבאים לידי ביטוי בעבודות הסטודנטים במחלקה. השנה בחרנו להציג באמצעות עבודות בתלת ממד דרך אחרת לבחון את גבולות מקצוע התקשורת החזותית. מה מוביל מעצב לבחור בכלי או בחומר שאינם מארגז הכלים המידי שלו, בכדי לענות על בריף שקיבל ולדייק במסר שאותו הוא מעוניין להעביר. עבודות אלה מאפשרות להתבונן דרכן בגבולות המיטשטשים בין הדו ממד לתלת ממד. ואת התייחסות המעצב לחומר ולדרך השימוש בו.
רבי שיח במהלך התערוכה נקיים ארבעה מפגשים בהם נשוחח על נושאים הבאים לידי ביטוי במיצגי התערוכה )רשימת המשתתפים תתפרסם סמוך למועד(. המפגשים יתקיימו בימי רביעי בשעה 19:30 בין עטיפה לאריזה כיצד ניגשים לעצב על גבי גופים תלת ממדיים. מה ההבדל בין עיצוב גרפי לתלת ממד לעיצוב גרפי לדו ממד. מתי שם המעצב דגש על עיטוף לשם הגנה, או על אריזה לצורך אפיון המוצר ובידולו מול מוצרים אחרים. בין האדם למכונה בחינה ודיון בסוגיית האדם והמכונה בהקשר של ייצור ויצירה של אובייקטים. האם יצירה הנעשית בידי אדם מכילה ערכים נוספים לעומת ייצור המוני. ובמידה וכן, מהם אותם ערכים? האם ייצור אובייקט באופן ידני/המוני הוא חלק מתהליך החשיבה של מעצב? בין השימושי לקישוטי מה הופך חפץ לאובייקט נחשק? ובאילו ערכים משתמש המעצב בכדי ליצור אובייקט שכזה? מקומו של המעצב הגרפי בתהליך פיתוח ועיצוב מוצר? בין הממשי לוירטואלי בעולם שבו הדיגיטציה הופכת להיות נוכחת יותר ויותר בחיינו, מה הצורך באובייקט ממשי? היכן המעצב הגרפי נתקל בצורך זה במסגרת תהליך העבודה שלו? כיצד מתרגם המעצב את המציאות הממשית למציאות וירטואלית?
מפגשי הכרות למועמדים ללימודים במחלקה לשנה"ל תשע"ט ימי רביעי: 17.1 7.2 בשעה 17:30